v 146
Помаранчева гарбуз — ідеальний овоч для дитячого харчування. У ній безліч корисних поживних речовин і вітамінів, які забезпечують правильний розвиток дитячого організму. Гарбуз легко засвоюється, а тому рекомендується для перших прикорму після шестимісячного віку.
З усіх овочів саме з гарбузом найпростіше познайомити малюка: солодкий смак і життєрадісний жовтий колір напевно зроблять першу пробу вдалою. Головне, навчитися правильно готувати гарбузове скибочки і урізноманітнити дитячий стіл.
З плином часу прості страви з гарбуза для дітей у вигляді найніжніших пюре і легких супів можна буде замінити кашами, запіканками, котлетами і оладки.
смачний суп для малюка
Це смачний гарбузовий суп пюре для дитини від 1 року. Також можна готувати його малюкам від семи місяців, якщо у них немає проблем з травленням. Щоб приготувати таке красиве по виду перша страва потрібно взяти:
Читайте також: Питний режим при грудному вигодовуванні: скільки рідини потрібно пити мамі, що годує
- 150 грам гарбуза.
- одну моркву.
- один бульба картоплі.
- чайну ложку оливкової олії.
- трохи солі, краще морської.
При необхідності, можна змінити кількість деяких інгредієнтів. Також варто вибрати солодкі сорти гарбуза, тоді гарбузовий суп для дитини буде мати ніжний і приємний смак.
Підіб’ємо підсумки
Гарбуз — це дуже універсальний овоч, який можна використовувати не тільки в супах. Гарбуз можна смажити, запікати, варити з кашами та навіть готувати з неї варення і сміливо вживати для схуднення.
Сонячний колір гарбуза допоможе підтримати піднесений настрій під час сніжної зими, багатий урожай гарбуза порадує будь-якого городника, а низька калорійність гарбуза призведе в захват будь-яку дівчину.
Готуйте з любов’ю! Приємного апетиту!
Ваша дитина любить гарбуз? Хочу запропонувати приготувати дуже ніжний і смачний молочно-гарбузовий суп.
Страва розрахована на дітей з 1,5 років, якщо немає алергії на гарбуз.
На минулого тижня в черговий раз пробувала готувати нове. У нас є невеликий запас гарбуза, тому з її використанням викликають інтерес найбільше. Сподобався мені молочно-гарбузовий суп
з сайту «Мама Готує з Тема».
Коли я його тільки приготувала, на перший погляд він мені видався надто «молочним»
, адже в ньому немає нічого істотного, як картоплі, або м’яса. Але я подала його на обід і синові, і собі. І ось тільки тоді я
зрозуміла на скільки він смачний і ніжний
.
Чудовим доповненням до нього став білий хліб, нарізаний маленькими кубиками і поміщений на середину тарілки
.
Ми з величезним задоволенням з’їли свої порції і вирішили періодично радувати себе таким супом. Звичайно, як єдиний вид їжі на обід — його занадто мало
. Повинно бути ще
другу страву
.
Знову буду відходити від оригінального рецепта в пропорціях
Читайте також: Каша для дитини: варимо самі або купуємо готову?
. В оригіналі порція супу дуже велика, скоріше розрахована на велику сім’ю. А по скільки я дитині варю їжу тільки на один раз, і таку «дитячу» їжу їсть в основному тільки він, то нам потрібно було набагато менше.
Необхідні продукти (на 2 тарілки супу)
- гарбуз
— 170 г. - вершкове масло
— 10 г. - манна крупа
— 13 г. - цукор
— 5 г. - молоко
— 500 мл.
Приготування першого страви: опис
Беруть скляний посуд, наливають воду, очищену і фільтровану . Гарбуз і картоплю чистять, ріжуть середніми кубиками. Так як картопля вариться довше, його можна нарізати більш дрібними шматочками. Морква також чистять і труть на дрібній тертці. Все закладають в киплячу воду.
Варять гарбузовий суп для дитини 1 року близько тридцяти хвилин на середньому вогні. Потім знімають з плити, доливають ложечку масла, кладуть сіль. Якщо дитина старше, то можна додати ще які-небудь спеції. Все збивають за допомогою блендера в пюре. Подають злегка остигнув.
Ніжний суп для малюків
Для приготування гарбузового супу-пюре для дитини потрібно взяти такі інгредієнти:
- 250 грам гарбуза.
- одну картоплину.
- половинку ріпчастої цибулі.
- 250 мл води.
- сто грамів моркви.
- десять гарбузового насіння.
- щіпка солі.
- чайна ложка оливкової олії.
Якщо готують гарбузовий суп для дитини від двох років , то можна додати і сто мл вершків. Для малюків же цього робити не варто. Також варто обмежити кількість насіння гарбуза, в день можна з’їдати не більше восьми штук. Це пов’язано з високим вмістом в них жирів.
Можливі причини обмеження доступу:
Доступ обмежений за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством Російської Федерації.
Мережевий адреса, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі «Інтернет», включений до Єдиного Реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів мережі «Інтернет» і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі «Інтернет», що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено.
Мережевий адреса, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі «Інтернет», включено до Реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів в мережі «Інтернет» і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі «Інтернет», що містять інформацію, поширювану з порушенням виключних прав.
Краща їжа для малюка — та, що приготовлена з натуральних продуктів, багата вітамінами і має багато корисних речовин. Часто корисне буває несмачним, і як тоді забезпечити дитину оптимальною кількістю необхідних організму речовин? Потрібно шукати варіанти, придумувати, експериментувати зі смаками, інгредієнтами.
Сьогодні пропонуємо вам задуматися над питанням присутності гарбуза в дитячому раціоні. Гарбуз — смачна і вітамінна, з неї можна використовувати все: і насіння і м’якоть. Навіть в шкірці цього плоду знаходиться величезний комплекс важливих мікроелементів. Для дітей з першого року життя гарбузова каша піде тільки на користь.
Ще в XVI столітті Христофор Колумб привіз гарбуз з Перу в Європу, і вже звідти ця культура поширилася по всьому світу. І рятувала багатьох голоду в страшні часи. Навряд чи тоді замислювалися про користь використовуваних продуктів, але цілющу силу гарбуза важко не помітити. Якщо постійно вживати гарбуз, то можна легко підвищити гостроту зору. Дітям, у яких очне яблуко тільки розвивається і формується сітківка, гарбуз допоможе уникнути офтальмологічне проблем.
Приготування смачного супу
Гарбуз чистять від шкірки і насіння. Картоплю і моркву також миють, знімають шкірку. Половинку лука дрібно кришать. Гарбуз, картопля і морква рубають кубиками.
Воду наливають у каструлю, кип’ятять. Додають овочі і варять близько тридцяти хвилин, щоб вони зварилися практично до пюре. За допомогою блендера перетворюють гарбузовий суп для дитини в пюре. Доливають оливкова олія і сіль.
Насіння чистять і обсмажують на сухій сковороді. У кожну тарілку кладуть злегка остиглий суп, він повинен бути комфортної температури. Додають насіння.
Оладки з гарбуза
Смачні та корисні гарбузове оладки можуть стати прекрасною заміною традиційним оладки на кефірі та борошні.
Інгредієнти:
Читайте також: чи можна їсти вівсяне печиво мамі при грудному вигодовуванні і яке краще?
- триста грамів сирої гарбузової м’якоті.
- склянка вершків.
- три столових ложки манної крупи.
- одна столова ложка цукру.
- одне куряче яйце.
- рослинне масло для сковороди.
- сметана для подачі.
Спосіб приготування:
- Натерти шматок гарбуза на дрібній тертці.
- Викласти в каструлю.
- Влити вершки і тушкувати після закипання рідини протягом десяти хвилин.
- у гарячу масу додати цукор, яйця і манка.
- Все ретельно вимісити, розбиваючи грудочки.
- Смажити гарбузове оладки на розжареному маслі з двох сторін.
- Подавати зі сметаною.
Приготування супу з вершками
Гарбуз очищають від шкірки, прибирають насіння. Нарізають овоч кубиками. Також надходять і з морквою. Наливають трохи води в каструлю, кладуть кубики овочів. Варять до готовності.
Шматочки виймають з бульйону, воду не виливають. В окремому посуді збивають овочі, кладуть трохи вершкового масла і вершки, ретельно перемішують ароматну суміш. Тепер приправляють суп сіллю. Перекладають пюре в бульйон від гарбуза, кип’ятять, знімають з вогню. Подають, коли гарбузовий суп для дитини стане комфортної температури.
Приготування м’ясного супу для малюків
Як готувати за цим рецептом гарбузового супу для дитини? Для початку варять бульйон. Для цього наливають в каструлю холодну воду. Ставлять її на плиту. Додають шматочок промитого м’яса. Морква чистять, не розрізаючи, кладуть у воду з м’ясом. Чекають, коли вода закипить.
Після цього вогонь збавляють до мінімуму, і млоять курку і морквину ще сорок хвилин під кришкою. Тепер кладуть цілу цибулину, попередньо очищену. В цей же момент можна додати спеції.
Після першого закипання бульйону з його поверхні знімають пінку. Після приготування бульйон проціджують. М’ясо виймають і нарізають кубиками, знову кладуть в проціджений бульйон. Картоплю очищають і ріжуть середніми кубиками, додають до нарізання м’яса. Гарбуз чистять, нарізають шматочками і кладуть до бульйону. Відварюють продукти близько п’ятнадцяти хвилин, потім перекладають в окрему миску. Чекають, коли вони охолонуть.
Потім перетворюють інгредієнти в пюре, і овочі, і м’ясо. Додають до бульйону. Готовий суп можна подавати зі сметаною. Консистенцію супу також можна змінювати, варіюючи кількість води і овочів.
Рисово-пшоняна
Урізноманітнити меню можна, приготувавши кашку «Дружба», для цього достатньо змішати рис і пшоно, додавши до ним тушковану гарбуз. На таке вам необхідно:
- Рис — ½ ст ..
- Гарбуз — 1 кг ..
- Пшоно — ½ ст ..
- Вода — 1 ст ..
- Молоко — 2 ст.
Приготування:
- Варимо нарізаний гарбуз до готовності.
- Як тільки вона приготується, додаємо воду, молоко і крупи.
- Варимо ароматне блюдо 30 хвилин, після залишаємо доходити під кришкою.
Суп з сиром для діток постарше
Діти від двох років можуть поласувати смачним гарбузовим супом пюре для дітей, рецепт якого містить сир. З цієї причини він виходить більш яскравим за смаком.
Для приготування потрібно взяти:
- 500 грамів гарбуза.
- два невеликих бульби картоплі.
- 250 мл води, якщо хочеться більш густий суп, то менше.
- двісті мл молока з жирністю 2,5 відсотка.
- 50 грамів твердого сиру.
- трохи солі при необхідності.
- зелень за смаком.
Овочі чистять, нарізають невеликими кубиками. Воду ставлять на плиту, доводять до кипіння, опускають в неї підготовлені овочі і варять близько двадцяти хвилин до готовності. Потім разом з бульйоном перетворюють все в пюре.
Двісті мл молока кип’ятять, потім вливають в суп, ретельно розмішують ложкою. Перед подачею в тарілку кладуть жменю дрібно натертого сиру, посипають зеленню. Такий суп дуже подобається малюкам, так як поєднує в собі вершкові і пікантні нотки.
Запечена гарбуз
Це, мабуть, найпростіший рецепт, з яким впорається навіть дитина. • Нарізану великими квадратиками м’якоть гарбуза розкладіть по застеленому фольгою листу, запікайте в духовці, поки гарбуз не стане м’якою. • Потім посипте корицею і полийте рідким квітковим медом. Корисний десерт готовий. До речі, за смаком гарбуз прекрасно поєднується з блакитними сирами. Якщо замість меду посипати гарбуз сиром дорблю, вийде несолодке, але не менш смачна страва — правда, швидше за для дорослого меню.
Суп з яєчними жовтками
Таке блюдо відмінно підходить і для дорослих . Дітям до року готують по конкретному рецептом. Для тих, хто постарше, можна додати молоко або ж вершки. Для приготування потрібно взяти:
- сто грамів гарбуза, тільки м’якоть без шкірки.
- сто грамів моркви.
- сто грамів картоплі.
- скибочку цибулі, приблизно чверть головки.
- два жовтки.
Для початку все овочі ріжуть довільними шматочками і відварюють в невеликій кількості води. Яйця відварюють до стану круто, вибирають жовтки. Додають до овочів жовтки і готують пюре. У цьому допоможе блендер. При необхідності додають трохи води. Подають в теплому вигляді.
Користь і шкода
Сучасні кулінари готують безліч страв з гарбуза, але особливо корисні супи-пюре.
Увага — це корисно! Суп-пюре з гарбуза особливо корисний взимку, так як в ньому міститься велика кількість вітаміну Д, якого не вистачає нам через відсутність сонячних променів.
Будьте обережні! Каротин, що міститься в гарбузі, є сильним алергеном і може викликати алергічну реакцію.
Для приготування супів краще вибирати твердокорую гарбуз сорту «Дачна» або «Росіянка» або Крупноплодную гарбуз сорту «Грибовська».
Вибираючи гарбуз для супу, зверніть увагу на щільність м’якоті гарбуза, вона повинна бути не соковитою, а трохи борошнистої.
Вибираючи гарбуз на ринку або в магазині, будьте уважні.
- Плодоніжка гарбуза повинна бути сухою і без цвілі.
- Шкірка гарбуза не повинна бути занадто жорсткою, жорсткість шкірки — ознака старості.
- Гарбуз повинна бути без плям, якщо гарбуз покрита плямами, то вона може бути з присмаком цвілі.
якщо ви купуєте гарбуз не цілком, огляньте краю зрізу гарбуза, вони не повинні бути м’якими і слизькими, а насіння не повинні бути покриті цвіллю.